Multiple Sclerose

Biogen is sinds meer dan 25 jaar een pionier in de ontwikkeling van behandelingen voor multipele sclerose (MS). We blijven innoveren om behandeling voor MS te bevorderen en resultaten voor patiënten te verbeteren. Ons onderzoek is gefocust op potentieel transformatieve therapieën, waaronder mogelijk herstel van de schade die MS aanricht. Via ons continu onderzoek naar neurodegeneratie en zenuwherstel kunnen we als eerste nieuwe behandelingsoplossingen vinden waarmee we misschien dichter bij een geneesmiddel voor MS komen.

Tegelijkertijd werken we met vooraanstaande academische instellingen en behandelingscentra voor MS om betere manieren te vinden voor de diagnose, monitoring en behandeling van MS. Ook boeken we vooruitgang in precisiegeneeskunde aan de hand van nieuwe technologieën waarmee innovatieve programma’s en hulpmiddelen ontwikkeld worden, om zo de behandeling van MS beter te begrijpen, te meten en te hanteren. Dat doen we samen met onze partners zodat artsen en patiënten meer op bewijsmateriaal gebaseerde, individuele behandelingsbeslissingen kunnen nemen. Ons doel is de zorg voor MS verbeteren.

Onze innovatieve onderzoekssamenwerkingen koppelen technologie als biomarkers en draagbare sensoren aan gegevens uit de dagelijkse praktijk. Zo creëren ze hoogwaardige standaardgegevens die op hun beurt een basis vormen voor een gepersonaliseerde behandeling.

We hebben een van de grootste MS-databanken ontwikkeld in de wereld. Op die manier kunnen we cruciale vragen over deze ziekte onderzoeken, bijvoorbeeld of er mogelijke voorspellers zijn voor progressie van MS. En of bepaalde behandelingen, wanneer ze vroeg genoeg gebruikt worden, mogelijk een voordeel op lange termijn bieden voor patiënten. Bijvoorbeeld dat er pas later behoefte is aan een rollator of rolstoel, of dat de verslechtering van andere zeer belangrijke functies trager verloopt.

Het werk dat we momenteel doen voor MS is ontworpen om onze focus veel verder te leggen dan op behandeling, en is essentieel om deze ziekte beter te begrijpen.

 

Pipeline

We zijn er voortdurend mee bezig ons begrip over MS en de behandeling ervan uit te breiden. Zo passen we humane genetica toe om de basis van ziekteprogressie te begrijpen, onderzoeken we nieuwe manieren om beschadigde zenuwen in het centrale zenuwstelsel te herstellen zodat reeds bestaande invaliditeit beter wordt, en bekijken we hoe we progressieve vormen van MS kunnen behandelen.

 

 

 

Het is aangeraden een zorgverlener de contacteren voor meer informatie.