Medische Aandoeningen

Multiple Sclerose

Multiple Sclerose (MS)

Multiple sclerose (MS) is een complexe, heterogene, chronische ziekte die gedurende het hele leven van een patiënt een geïndividualiseerde behandeling vereist. De ziekte tast het centrale zenuwstelsel aan en verstoort de informatiestroom in de hersenen en tussen de hersenen en het lichaam, wat onvoorspelbare symptomen met zich meebrengt.

Onze aanpak

Gedurende de afgelopen vier decennia heeft Biogen zich toegewijd aan het vertalen van wetenschap naar betekenisvolle vooruitgang voor de MS-gemeenschap. Ons toonaangevend aanbod  stelt ons in staat een breed scala aan mogelijkheden te bieden om tegemoet te komen aan de steeds veranderende behoeften van MS-patiënten, en om de ziekte persoonlijker te behandelen.

Verhalen

Leven met MS: Het verhaal van Tracy

Tracy kreeg kort na haar 25ste verjaardag de diagnose van MS. Zij was doodsbang dat deze diagnose haar zou beroven van de dingen die zij graag deed, zoals hardlopen en actief zijn. Vandaag, 15 jaar later, heeft zij het druk als mama van de 2-jarige Riley en directieassistente van een directeur bij Biogen.

Feiten en cijfers

2,8 miljoen

Men schat dat over de hele wereld 2,8 miljoen mensen leven met MS.

1,9 miljoen

Meer dan 1,9 miljoen mensen zijn behandeld met een ziektemodificerende therapie van Biogen.

25+ jaar

Al meer dan 25 jaar leiden we in het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe therapieën voor de behandeling van MS.

Hulpmiddelen

Maak kennis met Cleo, de app ontworpen als hulp en ondersteuning voor patiënten met multiple sclerose.

Biogen-231259 | Version 01/2024