Wetenschap & Innovatie

Biosimilars

Biogen is ervan overtuigd dat biosimilars centraal staan voor het veiligstellen van toekomstige innovatie in de gezondheidszorg. Biosimilars kunnen een deel van de druk op de gezondheidszorgsystemen verlichten door kostenbesparingen aan te bieden en vroegtijdige en duurzame toegang tot therapieën te bevorderen. Biosimilars kunnen ook de mogelijkheden voor patiënten en artsen uitbreiden om aan de persoonlijke behoeften te voldoen.

Voordelen van biosimilars

Biosimilars bieden een aantal voordelen aan diverse belanghebbenden, waardoor een evenwicht ontstaat tussen het beschikbaar maken van innovatieve geneesmiddelen voor aandoeningen met onvervulde behoeften, het behouden van de keuze en toegang voor patiënten en zorgverleners, en het bieden van mogelijke besparingen voor het gezondheidszorgsysteem.

Biosimilars zijn geneesmiddelen die sterk lijken1 op momenteel beschikbare biologische behandelingen, bekend als “referentiegeneesmiddelen”. Toch zijn biosimilars niet uniek: ze bieden de mogelijkheid om de toegang van patiënten tot levensveranderende biologische therapieën uit te breiden en tegelijkertijd duurzaamheid in de gezondheidszorg te creëren door belangrijke kostenbesparingen voor de gemeenschap. Biosimilars kunnen ook de mogelijkheden voor patiënten en artsen uitbreiden om aan persoonlijke behoeften te voldoen door een grotere keuze in behandelingen, relevante product- of dienstendifferentiatie.

Therapeutische domeinen

Het huidige portfolio van biosimilars van Biogen omvat een aantal indicaties binnen de immunologie (ook immuungemedieerde ontstekingsziekten genoemd).

Biogen is al 40 jaar een succesvol wereldwijd biotechnologiebedrijf en beschikt over de ervaring en expertise om biologische geneesmiddelen en biosimilars te leveren. 2

Biosimilars in België & Luxemburg

Bent u een patiënt en wenst u meer te weten over biosimilars die beschikbaar zijn in België en Luxemburg, neem dan contact op met uw zorgverlener. 

Referenties
  1. Europese geneesmiddelenagentschap (EMA, European Medicines Agency) Biosimilar medicines: Overview.
  2. Am Health Drug Benefits. 2013 Sep-Oct; 6(8): 469–478; paragraph 2 under “Barriers to Market Entry”

Biogen-231261 | Version 06/2024