Biosimilars

Onze portfolio met anti-TNF-therapieën is in de handel verkrijgbaar in de Europese Unie. TNF-remmers zijn een soort therapie ter behandeling van ontstekingsaandoeningen. Ze verminderen ontsteking en stoppen ziekteprogressie door zich te richten op een ontstekingsverwekkende stof die tumornecrosefactor (TNF) heet.

Deze therapieën zijn biosimilars en zijn gebaseerd op originele geneesmiddelen die al bestaan. Door ons erfgoed aan wetenschappelijke innovatie te koppelen aan een kans om gezondheidszorgkosten te drukken en geneesmiddelen voor iedereen verkrijgbaar te maken, kunnen we met de ontwikkeling van biosimilars op een positieve manier een verschil maken in het leven van de patiënten die we ten dienste staan.

 

Biosimilars

Biosimilars zijn een classificatie van biologische geneesmiddelen die lijken op momenteel beschikbare biologische therapieën gekend als originele geneesmiddelen. Biogen heeft in de afgelopen 40 jaar met succes complexe originele biologische middelen geleverd. Daarom behoren we vandaag tot het handjevol bedrijven met de leidende productiecapaciteit en de diepgaande wetenschappelijke expertise waarmee we biosimilars kunnen maken van geavanceerde biologische middelen.

Biogen is van mening dat biosimilars, nu vele biologische geneesmiddelen aan het einde van hun patenttijd zitten, een centrale positie innemen om innovatie in de gezondheidszorg ook in de toekomst te verzekeren. Biosimilars kunnen de last op de gezondheidszorgsystemen voor een gedeelte wegnemen omdat ze kosten besparen en de therapieën zo voor iedereen beschikbaar worden. Met biosimilars hebben patiënten en artsen ook meer opties voor hun individuele behoeften. Biogen heeft de expertise om biosimilars te produceren en betrouwbaar aan te leveren. Onze biosimilars worden gemaakt in dezelfde ultramoderne faciliteit waarin ook onze originele geneesmiddelen geproduceerd worden: in Hillerød, Denemarken.

 

Het is aangeraden een zorgverlener de contacteren voor meer informatie.